Intervju sa Nevenom Britkom

Da li ste oduvek hteli da budete stjuardesa ili, ako ne, kako ste došli na tu ideju?
Da. Prilikom mog prvog leta se rodila ta želja. Imala sam 5 godina kada me je lepa, prijatna i nasmejana stjuardesa uhvatila za ruku i povela u kokpit da mi pokaže pogled. Moj kum, koji je kapetan, mi je rekao da ću tako najbolje osetiti čari letenja. Zaista je bilo tako. Bila sam oduševlje
na pogledom, oblacima kao penastim tepihom ispod nas. Tada sam obećala sebi da ću i ja jednog dana postati stjuardesa i uživati u tom pogledu svakodnevno. Kada sam videla konkurs u Fly Fly Akademiji znala sam da je to prava prilika za mene, što se i obistinilo kada sam dobila stipendiju za školovanje.
Da li ste očekivali da se vaš san o zaposlenju može ostvariti tako brzo?
Pa ne baš, ali imala sam veru u sebe i znanje koje sam stekla u Fly Fly Akademiji. Naravno, najbitnije od svega jeste upornost i neodustajanje.
Recite nam nešto više o tome iz čega se sastojao trening Fly Fly Akademije.
Trening se sastojao iz teorijskog i praktičnog dela. Cela obuka je trajala 6 nedelja, imali smo vrsne predavače koji su nam pomogli da sve predmete lakše savladamo.
Koji deo obuke biste mogli izdvojiti kao najzanimljiviji ili najkorisniji?
Najzanimljiviji deo obuke mi je bio praktični deo. Simulacija spasavanja putnika iz vode, gašenje požara, reanimacija, upoznavanje sa aerodromskim službama i samim avionom, sve to su bili delovi praktične obuke koji su bili vrlo zanimljivi i korisni. Kao što sam napomenula, imali smo vrsne predavače koji su nam izlazili u susret u svakom momentu  kada bismo naišli na neku poteškoću  ili nerazumevanje materije. A za mene, kao i za većinu devojaka najteži je bio tehnički deo iz predmeta Osnova vazduhoplovstva, koji podrazumeva delove aviona.
Nakon dobijanja dozvole za kabinsko osoblje, da li vam je Fly Fly Akademija izašla u susret savetima i pomogla u traženju posla?
I te kako. Svaki put su nas na vreme obavešatavali  o predstojećim konkursima i mogućnostima, davali nam savete kako bismo se pokazali u najboljem svetlu i uvek nam bili podrška. Na raspolaganju su mi i dalje za sva eventualna pitanja i nedoumice.
Da li vam je sertifikat koji ste dobili po završetku akademije u potpunosti priznat kod novog poslodavca?
Jeste, u potpunosti  i zahvaljujući tome sam bila u prednosti u odnosu na ostale kandidate. Zbog toga sam imala 2 probna leta sa instruktorkom, sa obzirom da sam osnovnu obuku prošla i dobila dozvolu.
Da li biste preporučili Akademiju i drugim ljudima i zašto?
Bez pogovora! Zato što je ovo pravo mesto za nekoga ko želi da se bavi ovim poslom, jer će upoznati ljude koji su željni da prenesu znanje na najbolji mogući način i koji će im biti podrška sada i ubuduće.