Intervju sa Marijom Čeketić

1. Da li ste oduvek hteli da budete stjuardesa ili, ako ne, kako ste došli na tu ideju?
Poziv stjuardese mi je bio već duže vreme zanimljiv, međutim, nikada se nisam ozbiljno interesovala u tom pravcu dok nisam videla reklamu o Fly Fly Academy obuci. Shvatila sam da je to prava prilika za mene, i iako nisam verovala da ću biti primljena, jer nisam imala potpuno jasnu predstavu o tome kakvi kvaliteti se traže u ovom poslu, rešila sam da se prijavim i isplatilo se!
2. Da li ste očekivali da se vaš san o zaposlenju može ostvariti tako brzo?
Definitivno nisam mogla da pretpostavim da će mi prilika da se zaposlim doći tako brzo! Ipak, drago mi je da sam već na samom početku dobila potvrdu da nisam pogrešila sto sam odlučila da se oprobam u ovom zanimanju.
3. Recite nam nešto više o tome iz čega se sastojao trening Fly Fly Akademije.
Fly Fly obuka traje oko 6 nedelja, i obuhvata kako teorijsku tako i praktičnu nastavu. Obrađuju se predmeti koji su u saglasnosti sa kriterijumima vazduhoplovnih asocijacija kako Evrope tako i sveta, tako da je program po kome se radi izuzetno kvalitetan, samim tim što je priznat u svim avio kompanijama. Meni lično se najviše dopalo to što su predavači ljudi koji su stručnjaci u oblastima o kojima nam pričaju, tako da su mogli da nam prenesu znanje na pravi način.
4. Koji deo obuke biste mogli izdvojiti kao najzanimljiviji ili najkorisniji?
Iskreno, meni je celokupna obuka bila jako zanimljiva, iako je bilo dosta novog i nepoznatog da se nauči, bilo je zabavno, mada bih morala da izdvojim praktičan deo obuke iz preživljavanja, koji smo radili na bazenu. To je nešto što nam je svima bilo značajno, jer naučiti je lako, u praksi izgleda dosta drugačije, pa su nam instruktori na bazenu to dosta dobro dokazali.
5. A da li je savladavanje nečega bilo posebno teško?
Ne bih rekla da je nešto bilo naročito teško, jer smo imali odlične predavače i instruktore. Znam da zvuči kao fraza, ali zaista jeste tako.
6. Nakon dobijanja dozvole za kabinsko osoblje, da li vam je Fly Fly Akademija izašla u susret savetima i pomogla u traženju posla?
Od trenutka kada smo primljeni na obuku, Fly Fly nas nije napuštao! Iako to nisam očekivala, redovno su nas obaveštavali o novostima u vazduhoplovstvu, kao i o otvorenim konkursima za različite aviokompanije. To me je jako prijatno iznenadilo, jer su pokazali da im nije cilj da nas samo obuče, već i da nam pomognu nakon toga.
7. Da li vam je sertifikat koji ste dobili po završetku akademije u potpunosti priznat kod novog poslodavca?
Fly Fly diploma se vrednuje u svim aviokompanijama, tako da nisam morala da idem na osnovnu obuku, jer sam tu obuku već završila.
8. To znači da ćete sada proći samo neku kratku vrstu obuke?
Otprilike, zapravo treba da prođem samo obuku za tip aviona na kome cu raditi, takozvani TYPE RATING. To je kratka obuka od par dana.
9. Da li ste i dalje u kontaktu sa Fly Fly Akademijom?
Da, kao što sam rekla-oni brinu o nama kao da smo njihova deca! Volela bih svakako da ostanem i dalje u kontaktu sa njima jer sam izuzetno zahvalna za sve što su učinili za sve nas, pa bi me obradovalo ako bismo na bilo koji način nastavili saradnju.
10. Da li biste preporučili Akademiju i drugim ljudima i zašto?
Naravno da bih! iz više razloga-odlični predavači, prilika za dobar posao, izuzetna obuka-a uz sve to je i zabavno. Šta možete više poželeti?