Air Baltic pilotska akademija otvara proces prijave na obuku

Letonijska aviokompanija Air Baltic danas, 11. decembra 2017. godine, otvara proces prijave za kandidate na novoosnovanoj pilotskoj akademiji AirBalticTraining.
Odabrani kandidati će biti prva klasa studenata u programu za profesionalne pilote aviokompanije i postati Air Baltic piloti nakon završene obuke, za oko dve godine.
Martin Gauss, izvršni direktor Air Baltic-a rekao je: "AirBaltic raste brzo, i tokom narednih pet godina planiramo da regrutujemo preko 1.000 visokoobrazovanih profesionalaca. Sada idemo korak dalje uvođenjem novog obrazovnog programa za naše buduće komercijalne pilote. To nije samo jedna od najfascinantnijih profesija na svetu, već i jedna od najtraženijih."
Pauls Calitis, AirBaltic SVP Flight Operations je rekao: "Tokom godina AirBalticTraining je stekao značajno iskustvo u obuci u oblasti civilne avijacije. Sada proširujemo naše mogućnosti da ponudimo najsavremeniji i profesionalni program obuke za nove pilote. Pilotska Akademija je jedini program koji nudi pilotsku obuku visokog kalibra, što će dovesti do zapošljavanja polaznika kao pilota Air Baltic-a. Ponosni smo što smo stvorili ovu jedinstvenu priliku da Letonci i naši baltički susedi postanu Air Baltic piloti budućnosti. "

Proces prijave za prvu akademsku godinu završava se 8. januara 2018. godine. Na početku Air Baltic planira edukaciju 20 pilota godišnje.
AirBalticTraining pilotska akademija planira da započne prvu akademsku godinu u martu 2018. godine sa teorijskim delom kursa.
Air Baltic leti na preko 60 destinacija iz svoje baze u Rigi, Letonija. Sa svake od ovih lokacija, Air Baltic nudi pogodne veze preko Rige u svoju mrežu koja obuhvata Evropu, Skandinaviju,Bliski Istok. Osim toga, Air Baltic takođe nudi direktne letove iz Talina i Vilniusa.